De Riepe, Gronings voor stoep, is het straatmagazine van Noord-Nederland. De Riepe verschijnt eens per maand.

De Riepe, Gronings voor stoep, is het straatmagazine van Noord-Nederland. De Riepe verschijnt eens per maand.

Inhoud

Over de Riepe

Uitgaven

Werkplekken

Initiatief

Straatkanjers

over de riepe

De Riepe, Gronings voor stoep, is het straatmagazine van Noord-Nederland. De Riepe verschijnt eens per maand. Het blad is een initiatief van stichting WerkPro. Mensen die om uiteenlopende redenen dak- en thuisloos zijn, verkopen het magazine. Onder deze verkopers vallen ook mensen uit andere landen, mensen die in Nederland en in hun land van herkomst weinig tot geen perspectief hebben. Alle verkopers dragen als legitimatiebewijs een registratiepasje.

Het magazine kost €2,10. Daarvan is 90 cent voor de verkoper, de rest gaat terug naar het project. De Riepe is geen commercieel magazine; naast inkomsten uit verkoop worden middelen verworven uit sponsoring, subsidiëring, fondsen en advertenties. Eventuele meeropbrengsten zullen worden aangewend in het circuit van dak- en thuislozen.

Uitgaven

CRISIS

September 2023

 

VRIENDSCHAP

Augustus 2023

 

HUMOR

Juli 2023

 

HUMANISTIEK

Juni 2023

 

VEERKRACHT

Mei 2023

Werkplekken

Redacteur

Heb jij een scherp oog voor detail, een liefde voor woorden en een neus voor boeiende verhalen? Sluit je aan bij onze dynamische redactie en geef de onderbelichte kant van de samenleving een stem. 

Fotograaf

Ben jij een passievolle fotograaf met een scherp oog voor bijzondere momenten en mensen? De Riepe zoekt doorlopend creatieve geesten zoals jij! Zet je talent in voor een goed doel, geef de stad een stem en laat jouw werk schitteren in ons magazine.

Content creator

Verspreid onze boodschap als content creator. Ben jij bedreven in het vertellen van verhalen via verschillende media, van tekst tot beeld? Werk samen aan krachtige content voor De Riepe en laat jouw creativiteit onze boodschap stralen. 

 

Grafisch vormgever

Als grafisch vormgever ga je aan de slag om het magazine te laten stralen. Ben jij een creatieveling met een passie voor design? Kom dan bij ons team en geef het magazine een visuele boost met jouw ontwerpen. 

Heb je interesse? stuur dan een bericht naar

d.krauts@werkpro.nl

Initiatief

Dit straatmagazine, een initiatief van de stichting WerkPro, wordt gedragen door dak- en thuislozen, waaronder mensen zonder perspectief uit andere landen. Voor €2,10 koop je niet alleen een blad, maar geef je ook direct 90 cent aan de verkoper, en steun je het project. Samen werken we aan een betere toekomst.

De Riepe steunen? Sluit je aan bij onze businessclub en wordt donateur. Ook een eenmalige donatie is mogelijk.
Neem contact op voor meer informatie

De Riepe distributiecentrum

Tel: 050-5791818 (09:00 – 13:00)
e-mail: riepe@werkpro.nl

Businessclub

Aksion New Nexus, Tynaarlo
Als de zon, tekentherapie Noback Ingenieursbureau, Groningen
Bike Centre Dik, Groningen Noorderlink, Groningen
Dagblad van het Noorden Noorderpoort, Groningen
De Huismeesters, Groningen Old Burger Weeshuis, Leeuwarden
Digno BV, Haren ‘t Oortje Sieraden, Groningen
Doesburg autoverhuur, Groningen Praktikos, Assen
Dunk Preventief Veiligheidsdiensten BV, Groningen
Forum Groningen Rijschool Gerald, Peize
Gemeente Groningen SoZaWe Rottinghuis aannemingsbedrijf BV, Groningen
Groningen Seasports Schaap Strafrechtadvocaten, Groningen
Groninger Kredietbank Schilders de Vries, Groningen
Kluzzenbedrief Jan Stichting Terwille, Groningen
Kompas Zuidlaren Tandartsenpraktijk De Verbetering, Groningen
Lotus uitvaart, Thesinge Willem Rietman Interieur Tynaarlo
Metaware BV, Groningen

 

Ontmoet onze straatkanjers

Onze straatkanjers, een diverse groep met elk een uniek levenspad. Ja, sommigen hebben uitdagingen, maar velen zijn eigenlijk kleine ondernemers die met toewijding kranten verkopen.

Deze mensen streven naar zelfstandigheid en dragen dagelijks positief bij aan onze samenleving. Door een krant van een straatkanjer te kopen, steun je niet alleen hun streven naar onafhankelijkheid, maar help je ook bij het doorbreken van negatieve stereotypen.

De winst is voor de verkopers. Maar het risico is dat wat ze niet verkopen, niet geretourneerd kan worden, waardoor ze soms verlies lijden.

Ontdek de unieke verhalen en gezichten achter “De Riepe” en leer meer over deze ondernemende straatkanjers, die elke maand met vastberadenheid De Riepe verkopen bij jou in de buurt.

 

Volg de Riepe op Facebook en Instagram